lördag 4 april 2015

MÄN MOT POJKAR.

När motståndarna är både starkare och smartare blir det svårt att vinna. VF har råkat stöta på en sådan motståndare. Det viktigaste för en spelare är att kunna värdera situationerna, när skall jag spela enkelt eller ge mig på en svårare lösning. Det är de här värderingarna som oftast skiljer i täta slutspelsmatcher.

VF har lika många skickliga spelare som Växjö, men spelarna i VF har inte fattat att de måste spela för lagets bästa i alla situationer. Ibland vill de briljera på egen hand för att tillfredsställa sitt ego. De största syndarna är Gustavsson, Fälth och Olimb. Får inte ledningen stopp på detta blir det slut på måndag.

Trots en främlingslegion har Växjö fått ihop ett spel där laget går i första hand. De har ett backpar i Murphy och Welch som dominerar, trots stort förtroende och mycket speltid missbrukar de aldrig detta förtroende. Övriga backar är inte speciellt spektakulära men de vet vad de är bra på och håller sig inom ramarna. Ibland är det bra och veta sin begränsning.

Slutspelsmatcher är inte till för att ha roligt eller utveckla sig själv!

Stockholmshockeyn upplever kanske sin tyngsta period någonsin. Tur att supportrarna kan glädjas över en massa publikfester i fotbollsallsvenskan. " Bajen" började med seger och 30000 på läktarna. Det är bara en liten susning inför derbyna mot DIF och AIK.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar