torsdag 26 mars 2015

MODOS TUFFA FRAMTID.

I går kväll drog hela Ångermanland en lättnadens suck, MODO spelar i SHL nästa år. Det var ingen större sensation att man besegrade VITA HÄSTEN i fyra raka. Alla matcher skall spelas och MODO var seriösa och gjorde ett gediget jobb utan att sättas på några större prov. Alla skall känna glädje idag, men ser man inte sanningen i vitögat och gör stora förändringar i truppen blir det en ny säsong i bottenträsket.

Nu gäller det att göra rätt saker och varje pusselbit blir livsviktig, nya tränare och spelare måste bli fullträffar inga halvmesyrer som de senaste säsongerna. Som marknaden ser ut är det inte lätt att hitta rätt spelare till en normal kostnad. Därför har ledningen ett mycket tufft jobb framför sig, det blir många sömnlösa nätter innan truppen är spikad.

VARFÖR DUGER INTE ÅRETS TRUPP?
Spelare som Nordgren, Öberg, Påhlsson, Skröder har bäst före datum och är tempo torsk. Hur jag än letar är det ingen import som är värd nytt kontrakt. Om det här resonemanget stämmer förstår alla att det inte räcker med att byta tapeter utan det krävs en helrenovering. Som tur är finns det en hel del duktiga juniorer som eventuellt är flygfärdiga, men de kan inte dra lasset. Konkurensen från Luleå och SAIK gör inte situationen enklare att värva spelare med norrländsk anknytning.

I och med att de bästa spelarna är borta skiljer det inte mycket mellan toppen och botten. Hittar MODO rätt kan det bli början på en ljusare framtid.

LYCKA TILL "SVARTEN"

1 kommentar:

  1. Kom upp och ta över igen bäcks vi skulle behöva dig. Svarten sa under en träff med fans klubben behöver passionerad tränare och jämförde med dig under din tid i Ö-vik. Tyvärr har du pensionerat dig men vem skulle du valt med liten budget, unga spelare och en ny stomme?

    SvaraRadera