onsdag 25 mars 2015

INGA SENSATIONER

Det blev väntade semifinal lag, de fyra bästa från grundserien gör upp om SM- guldet. VF tog sista biljetten genom att vinna avgörande matchen mot Luleå. Ett vilt kämpande Luleå räckte inte hela vägen. De har för många forwards av samma typ, hårt jobbande som kör upp och ner utan att kunna skapa något konstruktivt. Ledin, Granström, Forsberg, Sylvegård, Fabricius mfl. ger alltid sitt bästa men i jämna matcher saknas det där lilla extra. När dessutom Harju och Abbot är helt osynliga blir det svårt.

VF- VÄXJÖ 3-4
Trodde att VF skulle vinna enkelt över Luleå, men de har inte imponerat och måste höja nivån. Spelare som Olimb och Görtz saknar sin radarkompis Johnsson, det är i och för sig ingen ursäkt för deras mediokra spel i kvartsfinalen. Kapten Lundkvist har däremot spelat sina bästa matcher för säsongen. Nästa back att ta steget till NHL är den spelskicklige Wikstrand som är dominant bland backarna.
Växjö har ett komplett lag och är inte beroende av någon speciell femma. De kommer att kunna fördela istiden på fler spelare än sina motståndare. De var storfavoriter mot Örebro, nu släpper trycket och de vågar spela med ett större självförtroende. Det finns inga måsten längre, nu släpps fångarna loss i en kontrollerad offensiv.

SAIK- LINKÖPING 3-4
Det är imponerande hur SAIK har genomfört säsongen och har naturligtvis en bra chans att spela ytterligare en final. Linköping kommer inte att få någon bättre möjlighet att slå mästarna. SAIK har inte samma kvaliteter som tidigare år och Linköpings forwards är minst lika bra som SAIK;s. Junland och Rahimi måste fortsätta spela på internationell toppnivå. Det som talar för SAIK är målvaktsspelet. Linköping har törstat efter guld i många år och i år har de laget som har alla möjligheter. Nu är det upp till bevis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar