söndag 29 mars 2015

MÅLVAKTSBEKYMMER

Första perioden mellan SAIK och LINKÖPING var propaganda för sporten. Intensitet, tuffa men ärliga kamper och finurliga passningar som skapade målchanser. Efter SAIK;s 3-1 mål dog matchen och det blev en bekväm resa till slutsignalen för mästarna.

Jag har en viss förståelse för Linköpings agerande, de orkade inte mobilisera efter två enkla mål i baken. Det är skillnad om man blir utspelad, då accepterar man baklängesmålen och kör vidare. Nu bjöd Linköpings målvakt på två enkla och det tar hårt på psyket. Samtidigt skulle de ha investerat lite mer för framtiden.

Med tanke på att SAIK hade haft ett längre uppehåll spelade de förvånansvärt bra framförallt offensivt. Däremot hade de stora problem i egen zon och hade svårt att få stopp i spelet, men med ett stabilt målvaktsspel kom de undan med bara två baklängesmål. Kommer SAIK att bli ännu bättre blir det svårt för Linköping att nå finalen.

Om Linköping skall utmana måste följande punkter bli bättre;
1 Målvaktsspelet
2 Det räcker inte med Junland och Rahimi, övriga backar måste kliva fram.
3 Forwards är spelskickliga, men de måste vara beredda att köra in nosen där det brinner.

Linköping måste vinna nästa match och sätta lite press på SAIK annars är det godnatt. Vi vill ha sju tuffa härliga hockeymatcher.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar