tisdag 16 december 2014

WILD CARD

Mike Helber har nyligen slutat sin anställning i Linköping, men han har fortfarande åsikter om svensk ishockey inget fel i det. Det märkliga är att han inte förstår hur svensk idrott fungerar, trots alla hans år i Sverge.

Han tycker att sportsliga grunder inte skall vara avgörande för spel i SHL Det är storleken på staden och en fin arena som är det viktigaste. Det skall delas ut fribiljetter till vissa lag och andra skall förbjudas att spela i SHL. Hur skall de mindre klubbarna kunna motivera alla ideellt arbetande ledare, om de inte får drömma.

Tjusningen med idrott är att klubbar med små resurser, engagemang och klokhet kan utmana etablissemanget. Om Sverige skall ha en topp position internationellt måste man vara rädd om bredden, många spelare har fått sin utbildning i de mindre klubbarna. Vi är inte NHL, som en del tror, det viktigaste är att morötterna finns kvar. Nästa år är det ännu svårare att ta sig till finrummet. Helber har haft alla resurser som behövs för att göra Linköping till svenska mästare, men har inte lyckats. Det är bevis gott nog att det är andra faktorer än stor stad och pengar som är viktiga.

LÅT HELA ISHOCKEY SVERIGE FÅ DRÖMMA!!!!!


1 kommentar:

  1. Om man inte har sin bakgrund i Svensk hockey (alternativt suttit för länge på någon högre post) är det lätta missa/glömma vilken insats alla ideelt arbetande gör. Utan den insatsen skulle Svensk hockey kollapsa!
    Åk ner till närmaste ishall med en förening som bedriver ungdomsverksamhet och prata lite med föräldrar som lägger stora summor på utrustning/avgifter och tillbringar helgerna i distriktets ishallar eller ta ett snack med oavlönade tränare/materialare som lägger all fritid på laget eller säg några uppmuntrande ord till någon lokal sponsor som hjälper laget att kunna köpa nya matchställ eller varför inte hänga en stund vid rinken och se glöden i ögonen på ett gäng tioåringar som kör ett tufft ispass för att påminna sig om vad äkta kärlek till sporten handlar om

    Mike Helbers förslag är så dumt att klockorna stannar....

    SvaraRadera