måndag 22 december 2014

STÄNDIGT NYA DUMMA FÖRSLAG

Skall det aldrig bli någon jule frid ? Nu funderar svensk ishockey på hur många sittplatser som måste finnas för att man skall få spela i SHL. Det måste väl vara upp till varje förening att bestämma. Om någon förening tycker att ståplats är viktigare än sittplats, låt föreningen göra den satsningen. Antalet sittplatser beror naturligtvis på vilket publstöd respektive lag har. Det måste finnas viktigare saker som bestämmer om lagen är kvalificerade för SHL.

Det skulle kännas bättre om diskussionerna handlade om tex. Hur skall vi locka fler ungdomar till våran sport? Hur skall vi få ett samarbete med NHL, så våra ungdomar inte hamnar i farmarligor istället för SHL? Varför stoppar klubbarna spelare från att deltaga i landslaget? Varför kan inte internationella ishockeyförbundet skapa samma regler som i fotbollen? 

Nu är det dags att ta tag i de viktiga frågorna och lägga allt trams åt sidan.

GOD - JUL önskar en som vill att ishockeyn även i fortsättningen skall avgöras på sportsliga grunder.

2 kommentarer:

  1. Hur ska man får förbundet att vara det organ som är överordnat och faktiskt bestämmer hur svensk hockey skall drivas och utvecklas? Hur har SHL kunnat få makten över hur t.ex. upp och nedflyttning i seriesystemen skall fungera i svensk ishockey?

    SvaraRadera
  2. Vi har ett alldeles för svagt ishockeyförbund.

    SvaraRadera