fredag 21 november 2014

WORLD CUP

Vad häftigt äntligen skall vi få se de bästa ishockeyspelarna representera sina länder i nästa års World Cup. Arrangörerna har kommit fram till att det bara finns sex bra landslag, men för att fylla ut turneringen skall Europa  och ett lag bestående av transatlanter som inte platsar i Canada och USA, se till att det blir åtta lag. Europas lag skall bestå av spelare som inte tillhör Sverige, Finland, Ryssland och Tjeckien.

När ishockeyn har en möjlighet att visa upp sig från sin bästa sida med alla stjärnor samlade, tänker man göra detta till en pajas turnering. Vi får hoppas att de tänker om och gör detta till en landslags turnering. Det finns många bra landslag som inte skulle vara utfyllnad. Ishockey är redan en smal sport och detta upplägg skulle inte förändra den åsikten.

Det finns plats för minst tio dugliga lag, tycker att de sex stora är självskrivna låt övriga sex- sju lag spela kvalificeringsmatcher. Det gäller att göra propaganda i fler än sex länder.
 

MÖRKA NOVEMBER

SHL är inne i ett viktigt skede, det är nu det gäller att samla poäng i ladorna så att julfirandet kan ske i lugn och ro. Det har varit förvånansvärt många lag som har fått en krisstämpel. Över 55 omgångar kommer det perioder när formen inte är på topp, då gäller det att ha ett bra grundspel och försöka gneta till sig några poäng. Lagen i bottenträsket har börjat vinna matcher vilket gör att tabellen krymper ihop och det blir fler lag som får problem med nattsömnen.

DIF har ett ganska mediokert lag, men med disciplin och ödmjuka spelare räcker det långt i årets SHL De är utan tvekan årets stora överraskning. VF är ingen överraskning men har visat ett mer moget spel i år och leder välförtjänt.

I morgon blir det spännande att se vilken form våra skidåkare visar upp i Bruksvallarna. Vinterstudion är ett fantastiskt program, som man inte kan missa.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar