måndag 3 november 2014

TV-PUCKEN

Den här turneringen har överlevt, trots att utbudet av ishockey i olika TV kanaler är obegränsat. Jag har följt turneringen i stort sett varje år och kommer ihåg när " Tosse" Hedlund dominerade i Västerbotten. Hade själv nöjet att representera Västmanland och det är minnen jag aldrig glömmer.

Sista åren har många ställt frågan om TV- PUCKEN är något positivt för svensk ishockey, eller är det så att vi tappar spelare som tycker att karriären är slut när de inte platsar. Det är viktigt att den här frågan diskuteras och den belystes på ett bra sätt under turneringen i Karlskoga.

Jag tycker att TV- PUCKEN är en fin tradition som sprider mycket glädje och stimulerar många ungdomar att satsa på ishockey. Det är viktigt för ungdomar i mindre klubbar att få visa upp sig i de här sammanhangen. 

För att det skall bli bra vilar det ett stort ansvar på ledarna i respektive distrikt. Det gäller att förklara för alla ungdomar som inte blev uttagna att just nu är de lite efter men det är om cirka 10 år du skall vara som bäst. FORTSÄTT OCH TRÄNA! Kan skilja 20 kg mellan olika spelare och det är klart att det märks i den här åldern. Finns många exempel på spelare som inte har deltagit i turneringen och blivit stora stjärnor och stjärnor i TV- PUCKEN som blivit mediokra spelare.

En annan sak som bekymrar är att vissa lag spelar på två femmor när matcherna står och väger. Bekymrade ledare som inte förstår att detta är utbildning är farliga för utvecklingen. Hur skall man kunna få en positiv upplevelse av TV- PUCKEN genom att sitta på bänken längst bort i hörnet? 

Med kloka ledare kan TV- PUCKEN fortsätta vara en ungdomsturnering som är bra för svensk ishockey. Det är positivt att vissa distrikt ställer upp med två lag. Tycker att flera distrikt skall ta rygg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar