fredag 24 oktober 2014

SKOTTSTATISTIK

SAIK vann skotten med 16-1 i andra perioden mot HV71. Experterna var lyriska och tyckte att SAIK spelade fantastiskt bra och det var bara målvakten Wesslau som hindrade SAIK från att göra mål. Var skotten kom ifrån var det ingen som funderade över och om målvakten var skymd. Jag kunde bara räkna till en riktigt bra målchans.

HV71 har fått ordning på sitt försvarspel och imponerade med sin aggressivitet, de tillät aldrig SAIK få lugn och ro. Boxspelet var lysande, kanske en kombination av att SAIK var ovanligt bleka i den spelformen. När HV71 kom till anfall var de vassa och skapade lika många vassa målchanser som sina motståndare. Sedan har de en spelare som är lite extra, Fiala har alla möjligheter att bli dominant i årets SHL.

Med statistik kan man bevisa allting, beroende på vad man vill se. Tycker SAIK att de hade otur igår blir det fler förluster i kommande matcher. De har gjort det över förväntan med tanke på alla duktiga spelare som har försvunnit. De fortsätter att spela på samma sätt som förra året, frågan är om de har material för det. Det märks framförallt i PP att saknaden är stor efter förra årets specialister.

Var Widing och Zackrisson med i går? Fortsätter de spela på den här nivån är de snart utanför laget. 300000 i månaden och inte bidraga med någonting varken offensivt eller defensivt är ingen bra kombination. Det måste vara bättre att satsa på en junior och spara pengarna för framtiden.

SKOTTSTATISTIK ÄR INGEN VÄRDEMÄTARE PÅ BRA SPEL. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar