måndag 20 oktober 2014

REVOLUTIONERANDE STATISTIK ?

I lördagens C-more sändning i samband med matchen FBK-SAIK fick vi ta del av statistik som skulle förändra sporten. Experterna var lyriska över golfspelarens nya statistiska uppgifter.

VAD VILLE GOLFSPELAREN BEVISA?

Han konstaterade att om första passet sitter på bladet är möjligheten större till ett bra anfall, än om pucken bara lyfts ur egen zon utan adress.
Det var också större möjlighet att komma till avslut om laget spelade sig in i anfallszon, istället för att "dumpa" pucken.
Backen Tollefsen hade inte mycket puck och hade problem med passningsspelet.

Det här är några delar av det som presenterades, utan att vara ironisk måste man konstatera att det är svårt att hitta på några större självklarheter. Statistik är bra men måste analyseras med största noggrannhet. En spelare som har -3 i en enskild match behöver inte ha misslyckats med sina arbetsuppgifter.

MÅLVAKTENS BETYDELSE
Det är inget nytt att målvakten är mer än halva laget. Detta bevisades i HV71:s matcher mot FBK och VÄXJÖ. Försvarsspelet lyste med sin frånvaro och HV:71 var utspelade i båda matcherna, men längst bak stod målvakten Wesslau och räddade det mesta. En annan målvakt som betyder allt för sitt lag är Tellkvist i DIF.
När målvakterna agerar som väggar är det lätt att glömma bristerna i sitt eget spel, om de däremot analyserar noggrant kommer de att bli mycket svårslagna framöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar