fredag 17 oktober 2014

BOTTEN

Om inte Leksand och FBK börjar vinna någon av de närmaste matcherna blir de förankrade i botten. Man kan prata hur mycket man vill om att det återstår många matcher, ett ständigt förlorande gör att självförtroendet försvinner och frustrationen tar över. Det spelar ingen roll om laget spelar ganska bra, självförtroende får man av segrar. Det skall påpekas att båda lagen har sett bättre ut sista matcherna.

VARFÖR HAR LAGEN HAMNAT I BOTTEN?

Båda lagen har gått i samma fälla, de skulle bjuda publiken och journalister på en underhållande och offensiv ishockey. Precis som alla andra tror de att offensiv ishockey är att jaga motståndarna över allt och när en eventuell målchans dyker upp har spelarna ingen kraft kvar att avsluta. Spelet gör också att motståndarna får många spelvändningar mot ett lag som är utspritt över hela isen. Det ständiga raggandet i anfallszon gör att laget aldrig är samlat i mittzon, därför uteblir snabba spelvändningar.
Att Leksand inte skulle orka hålla fast vid sin fina defensiv från föregående säsong är ingen sensation, men att FBK med sin historik skulle frångå sina principer är en stor överraskning.

En annan viktig orsak till botten placeringarna är att båda lagen har misslyckats med sina nyförvärv, vilket också understryks av att många har blivit bortplockade. FBK har ännu inte börjat utrensningen, men det dröjer inte länge innan de måsta börja rensa för att skapa utrymme för förstärkningar.

Vi skall inte räkna bort lagen, sista matcherna visar på ett visst tillnyktrande. Vem minns inte fjolårets förvandling av FBK.

Det verkar som de på förhand utpekade favoriterna i Hockeyallsvenskan börjar röra på sig uppåt i tabellen. Malmö, Rögle, Västerås, Södertälje och Karlskoga tog alla viktiga segrar i gårdagens omgång. 

1 kommentar:

  1. Du gjorde det -97 kanske dags att återvända till Karlstad och förändra sandet till ett guld?

    SvaraRadera