tisdag 14 oktober 2014

LÄGG NER CHL!

Det är naturligtvis positivt att man vill utveckla ishockeyn och försöka hitta nya vägar, men ibland får man acceptera att förutsättningarna inte finns. Det här är inte första försöket, redan på 80- talet möttes några lag som hade blivit mästare i sina respektive länder. Jag var tränare för FBK och vi mötte bla. CSKA med Kasatonov, Makarov, Fetisov, Larionov, Krutov och övriga i den ryska maskinen. Resultatet blev sensationella 4-4. Trots alla stjärnspelare och ett sensationellt resultat blev det ingen uppmärksamhet. På den tiden fanns inte många européer i NHL. Sedan fortsatte sökandet, i olika former, för att hitta det optimala.

Publiken är inte intresserade av att se några mediokra lag från andra länder. De svenska lagen prioriterar SHL och skickar iväg reservbetonade lag. Det är inte konstigt när de har lyckats klämma in matcher när SHL programmet är som hetast. Lagen har inte så breda och konkurrenskraftiga trupper att det inte märks på resultaten.

Så länge de bästa spelarna finns i NHL är det omöjligt att få intresse kring CHL. Alla önskar att det skulle vara som i fotbollen, men där finns Messi och grabbarna att beskåda live och det är lite större pengar som lockar klubbarna att satsa.

Den dag när vi får en Europa liga med de bästa svenskarna, tjecker, ryssar, finnar mfl. då blir det skillnad.

DET GÅR INTE ATT LURA PUBLIKEN!!

Allt är möjligt i lagidrott, det visade lilla Island när de besegrade VM trean Holland. Lagerbäck är inte typen som försöker göra om hjulet flera gånger och bryr sig inte om populistiska journalister. Han ger laget en ärlig chans att vinna matcher genom att dölja lagets brister och få kollektivet att underordna sig lagets spelsätt.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar