måndag 16 januari 2023

HV71 GÖR FÖRÄNDRING

 HV71 skulle inte hamna i något bottenträsk efter uppflyttningen till SHL. En ny sportchef skulle få en stor säck med pengar att sätta sprätt på. ”Nubben” gjorde ingen besviken han satte högsta fart och fick ihop 10 nya, om jag inte har räknat fel. Halva laget är importspelare, det behöver inte vara fel, men hittills har det inte fungerat.

För tillfället slåss laget för att slippa kvala sig kvar i SHL och det är ingen position som ledningen är nöjd med därför byter man ut assisterande tränare och in kommer Berglund han är gammal kompis till ”Nubben”. Kvällstidningarna ställde frågor om vad den nye assisterande skulle bidraga med. Han skall se till att spelarna inte kramar klubban för hårt och lätta upp stämningen i omklädningsrummet även lite klappar på axeln. Att professionella spelare med 300000 kr i månaden skall behöva en lekledare känns lite märkligt.

Jag tror inte problemet har varit tränarteamet, utan det är bara att konstatera att ingen, av alla nyförvärv har varit någon succé, men de har bara breddat truppen. Laget har varit med i de flesta matcher och det finns möjligheter att det vänder och kvalspel undviks. 🥅😪

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar