fredag 21 oktober 2022

DEGERFORS ÄR KULTUR

 Torsdagen den 20 oktober hade Degerfors hemmamatch mot Göteborg inte den mest gemytliga kvällen för fotboll. Jag bestämde mig för att åka dit efter lite påtryckning från min son, som hade biljetter till ett tält där ett föredrag ska hållas innan match. Efter föredraget som hålls av några finanskillar kommer Degerfors berömda sportchef Werner, klädd i träningsoverall, och berättar hur ” Degen” skall ta tre poäng, här gäller inte kritstrecksrandiga kostymer, han är en i gänget. När det är dags för uppvärmning kommer 78 åriga Stisse Ekman insprängande, det visar sig att han skall leda uppvärmningen. 

När vi har bänkat oss på den historiska träläktaren får vi se ordföranden hjälpa till att veckla ihop reklamskyltarna. Tillhör man Degerfors får man hoppa in där det behövs oavsett titel.

 I Göteborgs laguppställning finns det mycket namnkunnigt folk, Wendt, Salomonsson, Svensson, Thern och skyttekungen Berg. Jämfört med Degerfors laguppställning kan man tro att Degerfors ska vara chanslösa.

Första kvarten dominerar Göteborg och gör 1-0 genom Berg. Ingen panik i Degerfors, trots att matchen är viktig, man tar över spelet men utdelningen kommer inte förrän i början på andra halvlek. Därefter dominerar hemmalaget och vinner välförtjänt med 3-1. Det här är idrott när den är som bäst, lilla bruket utmanar storklubben, Göteborg värvar etablerade spelare, Degerfors hittar en spelare i Div 1 / Lund.

Pengar är viktiga i dagens fotboll, men det är skönt att det fortfarande går med lite hemvävt där alla är beredda att skita ned sig som att idag klipper pensionärerna gräsmattan. Av hela mitt hjärta hoppas jag att Degerfors spelar Allsvensk fotboll även nästa säsong.

TA FRAM BRUKSANDAN SISTA TRE MATCHERNA SÅ SES VI NÄSTA ÅR I ALLSVENSKAN⚽️😀💪

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar