fredag 22 juli 2022

ALLSVENSKAN ÄR ÖVERSKATTAD

 Svenska fotbollslag är ute i Europa ock spelar kvalifieringsmatcher med mindre lyckade resultat. Lagen de möter kommer från Litauen, Ukraina, Island, Norge och Kroatien. Det är inga länder vars ligor är rankade speciellt högt. Endast DIF lyckades vinna sin match, förlåt Malmö vann sin första match mot Rejkavik med 6-5.

När man läser tidningarna beskrivs den ena stjärnan efter den andra som fantastiska spelare. Det är bara att konstatera att Allsvenskan är en liga som är lågt rankad. Vi blir lurade av de fantastiska publiksiffrorna, spelarna som är mediokra skall vara fantastiskt nöjda med att få spela inför fullsatta läktare. Det enda positiva är att ligan är jämn och det skapar spänning.

När till och med Norge är bättre på landslags och klubbnivå är det illavarslande.Fotbollen har en enorm bredd och det bör komma fram fler spelare av internationell klass. Vi har svårt att producera försvars och mittfältsspelare som har varit Sveriges adelsmärke genom åren. Det går inte att blunda längre, dags att ta tag i problemen.⚽️👊🏻


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar