lördag 24 april 2021

SENT SKALL SYNDARNA VAKNA

 Det enda det har pratats om i ishockey de sista fem åren är den moderna ishockeyn där spelarna skall åka mycket skridskor och sätta press i alla situationer till och med när motståndaren har burskydd. Det kanske inte är någon tillfällighet att årets semifinallag har anammat en något annorlunda idé. De värderar situationerna på ett annorlunda sätt, har lagen inte läge att checka håller femman ihop i mittzon och försöker att spara kraft för att orka anfalla.

De här lagen har förstått att 80% av målen görs i spelvändningar och pp. Förhoppningsvis börjar man prata taktik och spelförståelse i svensk ishockey. Det här kommer att ställa större krav på spelarna och de som bara flänger omkring och åker dit skridskorna bär kanske får svårt att spela i SHL Att det har blivit så här är inte spelarnas fel, kravbilden har varit alldeles för dålig. Devisen gå ut och kör räcker inte om man vill ha framgång.

Det har till och med gått så långt att experterna på C more tycker att semifinallagen spelar klok ishockey. Nu kanske vi slipper höra, sätt press, långa anfall, få ned pucken djupt. 

Det är flera lag i SHL som har jämbördiga trupper med semifinallgen, de måste ha fått sig en tankeställare.🥅👊🏻

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar