torsdag 15 oktober 2020

NEJ NEJ SVERIGE

 Jag trodde aldrig Sveriges kloke förbundskapten skulle gå i fällan. Alla har pratat om Sveriges alla unga talanger som kommer att tillföra ett roligare och mer kreativt spel, tråk stämpeln skulle bort. Minnet är kort, tydligen är det redan glömt hur vi tog  oss till VM och gjorde en fantastisk turnering som slutade i kvartsfinal. Nu har vi mött topp nationer och inbillat oss att vi skall rulla ut motståndarna, organisation, hjälpa varandra, vinna kamper och inte tappa boll på fel ställen har varit Sveriges styrka, det hade laget glömt.

Självklart är det roligt att vi har talanger som kan göra saker på egen hand och de kommer säkert att bli ännu bättre om några år, men om vi skall utmana de stora nationerna och spela den fotboll som alla drömmer om kan man inte ha en massa hål i laget. Vi har en backlinje med spelare från AIK, Brentford, Köpenhamn och ett långsamt mittfält som inte vinner en närkamp. Man behöver inte vara expert för att förstå att när de här spelarna blir lämnade ensamma med skickliga motståndare blir de avslöjade. Det gäller att kunna dölja sina brister i laget Att mediokra spelare typ Jansson och Ekdal spelar i landslaget är inte förbundskaptenens fel, det finns väl inga bättre.

Jag förstår att det är svårt att övertyga unga talanger, som blir höjda till skyarna om de skjuter ett mål, att fotboll är ett lagspel och att det krävs disciplin av alla om Sverige skall ha någon framgång. Om vi går tillbaka till det som har personifierat Jannes landslag har vi möjlighet att utmana de bästa.

GÖR OM OCH GÖR RÄTT!⚽️👊🏻

DET RÄCKER INTE ATT SPELA ROLIG FOTBOL DET ÄR RESULTAT SOM RÄKNAS👍


1 kommentar: