måndag 4 november 2019

SM GULD

Efter en dramatisk höst avgjordes Allsvenskan i lördags och till slut lyckades DIF ta hem guldet. Trots underläge 0-2 darrade inte spelarna utan malde på och kunde kvittera, den poängen räckte för titeln. Tycker att sportchefen sammanfattade säsongen på ett bra sätt,” vi vinner trots att vi inte har de bästa spelarna”.
Ekonomin betyder mycket i dagens elitidrott, men det känns befriande att det finns möjligheter att nå framgång på andra sätt. Tränarna har gjort ett fantastiskt jobb med en trupp som tippades topp fem i bästa fall. Laget har inte spelat samma underhållande fotboll som Bajen men de har varit konsekventa  och förstått vilken kvalite spelarna besitter. Dessutom har spelarna varit ödmjuka och tagit sina roller utan att gnälla.

Malmö FF missar för andra året i rad trots överlägsna ekonomiska resurser och bredaste spelartruppen. För många spelare som har sett sina bästa år och många nyförvärv har inte varit startspelare. Kan tänka mig att det blir en grundlig renovering att det är dags att tacka några för lång och trogen tjänst. Lite ungdomlig entusiasm skulle göra gått för nästa säsong.

Mjällby och Varberg spelar i Allsvenskan nästa säsong, det är en högoddsare kommer att inspirera andra mindre klubbar att drömma.⚽️😀

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar