lördag 6 juli 2019

VM BRONS

Ännu en gång visade svenska damerna att med tydliga roller och krigarmentalitet kan man besegra bättre fotbollslag. Nu visade de även upp sina bästa 20 minuter på hela turneringen och fick en skön 2-0 ledning. Efter två olyckliga skador på Rolfö och Kosso tog England över spelet, vi har inte den bredden att de skickliga spelarna går att ersätta rakt av.

När trycket blev värre och värre visade Gerardsson sin klokhet ännu en gång, han förändrade till fem backslinje. Svenskorna sprang mil efter mil och lyckades hålla undan. Ledningen har utnyttjat spelarmaterialet till 100 procent. Spelarna har fått roller som de trivs med och kunnat prestera över förväntan. De stora överraskningarna har varit Glas,Asllani, Blackstenius och Jacobsson. Övriga har hjälpt till efter bästa förmåga. Det allra viktigaste är att ALLA spelare har underordnat sig ledarnas spelidé. För att Sverige skall kunna följa upp den här bragden, förväntningarna stiger, måste ledarna hitta några mittfältare och eventuellt någon anfallare. Backlinjen är stabil och där finns det även några ersättare.

Det är bara att hoppas bragden sprider ringar på vattnet och inspirerar fler flickor att satsa på fotbollen, det krävs bredd för att vara med i toppen och det är många länder som är på frammarsch.

GRATTIS TILL BRAGDEN⚽️👍🍾🎉

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar