söndag 25 november 2018

LUNDBERG HAR LYSSNAT

Efter en turbulent höst med starka protester från fansen, som har varit missnöjda med hur möjligheterna har varit att ta sig upp till SHL. Om detta har inneburit att ensamutredaren Lundberg har lyssnat på protesterna tvistar de lärda. Jag är övertygad om att både han och klubbarna har haft protesterna i bakhuvudet.

Nu är tanken att ett lag från Hockeyallsvenskan blir garanterad en plats i SHL och ett lag får lämna SHL. Det är bara att hoppas på ett positivt besked när distrikten skall rösta i juni. Viktigt för svensk hockey att fler klubbar får möjlighet att drömma.

Nu är det här bara ett steg i rätt riktning, för att hela hockey-Sverige skall leva måste det införas övergångspengar till de som producerar spelare till SHL och Hockeyallsvenskan. Då menar jag inga löjliga utbildningsbidrag, rejäla förhandlingar och betalt efter status på spelaren.

Dessutom ta bort krav på antal sittplatser det måste vara upp till varje förening att utforma hur man vill fördela sitt och ståplatser. Finns ingen anledning att bygga dyra palats som står halvtomma och blir en belastning för kommunen och föreningen.

NU ÄR DET DAGS ATT HOCKEY SVERIGE OCH KLUBBARNA TÄNKER LÄNGRE ÄN NÄSTA MATCH !!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar