måndag 6 november 2023

SHL UTVÄRDERING

 Det är ingen större överraskning att det skulle bli en jämn serie, alla lag är ungefär lika bra(eller dåliga?)  Mellan tvåan och tian skiljer endast tre poäng det enda som sticker ut är FBK som har ett litet glapp ned till övriga topplag och Oskarshamn ser ut att bli kvar i botten.

Det man kan konstatera är att HV71 och Oskarshamn även i fortsättningen får slåss för sin överlevnad, att släppa in nästan fyra mål i snitt är inte hållbart. Det är förvånansvärt efter så många matcher att man inte fått till ett acceptabelt försvarsspel.

Varför leder FBK?

De har två bra målvakter och fyra cf. som är stabila match efter match. Det som saknas är en skyttekung, men de får sprida ut målskyttet på flera spelare.

Det lag som får ut mest av investerade pengar är Malmö som verkligen har tagit ett stort kliv den här säsongen.

Nu är det landslags uppehåll, det känns ganska meningslöst för vi hoppas väl att inte dessa spelare skall representera Sverige i VM. NHL spelarna kanske inte har hundra ursäkter i vår så vi kan ställa upp med ett lag som slåss om guldet🥇🥅

3 kommentarer:

  1. Varför är det så att så många klubbar hamnar i en situation där det känns som att man fuskar med grundläggande lagbygget? Med det menar jag att man får in toppspelare som ska dominera. Men inte gör det. Lite elakt känns det nästan som på skolgården där den som ansågs sig bäst stod högst upp, ropade efter bollen och surade när det inte gick som den ville eller inte fick göra mål. Förstår inte bättre spelare att lagen dom spelat och haft framgångar i att just laget är en stor del i deras framgångar? Att deras ansvar med den tyngd och erfarenhet dom borde ha är större än bara mål. Det verkar nästan som dom måste serveras ett friskt lag och välgrundade kultur på ett silverfat. för många av dom trots sitt cv verkar inte förstå eller har förmåga kunna bidra till att skapa eller förbättra den. Så toppspelare gör sig bäst I fungerande lag/topplag?

    SvaraRadera
  2. De så kallade stjärnor som kommer till SHL har bäst före datum och kommer hem för att avsluta karriären. De skrivs upp av pressen och alla blir besvikna. Finns några undantag som har rätt karaktär

    SvaraRadera
  3. Lite som i skolan.....de som hade de lätt i unga år fått bra betyg och applåder utan att behöva anstränga sig särskillt mycket...plötsligt blir matten svårare och det går inte lika lätt längre då vet de inte riktigt hur de skall bete sig...de elever som haft det lite tuffare men endå klarat sig pga hårt arbete och uppoffringar tar motgångar mer naturligt. De borrar ner huvudet och jobbar hårdare, tar hjälp av kamrater osv utan prestige.

    SvaraRadera