torsdag 28 februari 2019

VM GULD

Idrott kan inte bli mer spännande, spurtuppgörelse i stafett och Sverige vinner. De två första sträckorna blev som väntat, på tredje sträckan skulle Kalla ge Stina ett bra utgångsläge. Kalla har inte haft någon form och många var oroliga för hur detta skulle sluta. När det behövdes som mest visade denna fighter vilken lagspelare hon är, krossade norskan med 19 sekunder som hon fick stryk av i skiathlon.

På sista sträckan skulle Stina läxa upp fysmonstret Johaug. Det var en tuff utmaning trots försprånget, Stina visste att hon så småningom skulle komma ifatt. I sista backen var Johaug ifatt och rycket kom men det taktiska snillet Stina svarade och tog rygg, hon hade åkt lagom fort för att ha krafter kvar till spurten. Resten blev en barnlek, Stina spurtade enkelt hem guldet. Med tanke på Stinas förberedelser var det bragdartat att ta hem guldet till Sverige.

Det här unga laget kommer att leka med Norge i framtiden. Det finns inte så mycket astma medicin i hela Norge att de skall ha en chans. De får skicka fler norska ledare till dopingfabriken i Tyskland.
I morgon är det herrarnas stafett då blir det inte lika roligt, hoppas de kan ta fram damernas pannben och ta ett brons🎉⛷👊🏻

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar