tisdag 16 januari 2018

LÄGG NER JERRING PRISET

 Alla som är lite insatta i svensk idrott tyckte att Sara Sjöström var självskriven vinnare av folkets pris för årets prestation. Världsrekord, VM guld och utsedd till bästa kvinnliga idrottare alla kategorier i hela Europa. Motståndare var Peder Fredriksson EM guld i hästhoppning, han gjorde naturligtvis en bra prestation men kan inte jämföras på samma dag som Sara. För övrigt var det andra idrottare som var närmare Sara i sina prestationer.

Det verkar som att alla som har sett en häst har röstat, hoppas att traventusiasterna har tagit sitt sunda förnuft till fånga och avstått att rösta. Vad är det för skillnad på en duktig travkusk och en som hoppar över hinder? Vi har travkuskar som har vunnit VM och många andra stora lopp, men de är aldrig aktuella för något pris. Det motiveras ofta med att det är hästen som gör halva jobbet, men det gäller tydligen inte i hästhoppning. Jag kan köpa den motiveringen, men då måste det vara lika för alla.

Trots denna orättvisa mot Sara fanns det några höjdpunkter i en ganska tråkig gala. Hyllningen till Anna Holmlund lockade fram tårar, mammornas hyllning till sina söner var roligt och verkade uppskattas av samtliga gäster och det bästa till sist Robert Andersson en pigg 81åring från Tornedalen  fick sportspegelns pris. Han bjöd på sig själv och pratade fritt ur hjärtat, en ledare som har jobbat ideellt i stort sett hela sitt liv med en liten fotbollsförening. Det är sådana ledare som behövs för att idrotts Sverige skall fortsätta blomstra.

SARA DU ÄR BÄST LÅT INTE HÄSTMAFFIAN FÖRMINSKA DINA PRESTATIONER!!!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar