måndag 8 januari 2018

JUNIOR VM

Nu har förhoppningsvis den största besvikelsen lagt sig. Det behövs inga större analyser för att konstatera att Sverige gjorde en bra turnering. Laget utmanade Canada i finalen och de stod inte med mössan i hand istället visade de en kaxighet som behövs i den här typen av matcher. Spelarna som var hyllade före turneringen visade att de pallade trycket, med något undantag, och vattenbärarna tog sina roller.

Eftersnacket handlade om canadensiska filmningar och en silvermedalj som kastades upp på läktaren. Det här med filmningar beror på vilka glasögon man använder. Det var inte det bästa beslutet den svenska kaptenen har fattat i sin korta hockeykarriär, den kastade silverpengen får vi skylla på ungdomligt oförstånd.

Efter den här fina prestationen kan man tro att alla blir duktiga NHL spelare, tyvärr är det inte så enkelt. De allra flesta har inte etablerat sig i SHL och behöver utvecklas ytterligare. Vi kan hoppas att den här generationen är klok och förstår att de inte är mogna för NHL, finns undantag, utan stannar i sin miljö och utvecklas i lugn och ro. Kan aldrig bli försent bara för tidigt. Vi har bra utbildning i Sverige. Det måste bli ett stopp på att vi förser farmaligan med unga spelare de behövs i svensk ishockey.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar