söndag 17 december 2017

KARJALA CUP

Svenska ishockeyspelare skulle visa sig från sin bästa sida och försöka kvalificera sig till OS. Jag tror inte ledarna blev klokare av den här turneringen, det var få utropstecken. Det blir inte lätt att plocka ut en trupp när i stort sett alla har samma standard, en grå massa.

De så kallade lirarna, Axelsson, Omark, Nygren, Hersley mfl. är bara bra i vissa moment. Antingen har de ett bra skott eller skickliga passningsspelare i övriga spelet har de ingenting att tillföra i internationell ishockey. Det går inte att göra som i handboll,byta när laget har förlorat pucken. Experterna har en förmåga att höja vissa spelare till skyarna om de gör en spektakulär grej i SHL när det blir riktig ishockey syns de inte till.

Jag tror att Sverige måste göra som förbundskaptenen i fotboll satsa på laget, det finns inte tillräckligt med individuell skicklighet som gör skillnad. Bygg ett stabilt lag som är beredda att offra huvudet för framgång och är taktiskt skickliga. Vi spelar inte ut övriga toppnationer trots att det blir en B turnering.

Får vi ihop en trupp med krigare som är smarta och kan värdera situationerna finns det möjligheter att få medalj. Låt klokheten segra över populismen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar