måndag 6 november 2017

SHL UTVÄRDERING

 Mer än en fjärdedel av serien är spelad och lagen har haft möjlighet att sätta ett spel som skall ge framgång. Precis som tidigare säsonger har en del lag lyckats och en del famlar i mörker.

VÄXJÖ
Stabilt spel, där laget inte behöver vara på topp varje kväll för att vinna matcher. Ett av få lag som kan variera sin defensiv ibland forchecking för att i nästa byte samla ihop femman i mittzon och vara livsfarliga i sina kontringar. Det här tillsammans med några vassa målskyttar gör att laget kommer stanna kvar i toppen.
FBK
Vilken start för den nya trojkan. Det är inte bara lyckade nyförvärv som har bidragit till succé. Spelare som Wikstrand och Ryno lever äntligen upp till de stora förväntningarna. De verkar ha tagit sommarträningen på allvar och orkar spela på topp varje vecka. Trots skador på forwards och backar har poängen ramlat in, bredden är kanske bättre än väntat. Om inte laget drabbas av hybris och blir påverkade av alla lovord kommmer de att stanna kvar topp fyra.
DIF
Förra årets spel,där organisationen inte var i högsätet har förändrats till ett aggressivt försvarsspel över hela banan. Detta gör att målvakterna får lite enklare uppgifter och ser mycket bättre ut.
På backsidan finns både defensiv och offensiv kvalité. Högström och Hultström är bra pp backar, därför förstår jag inte att det går så trögt i den spelformen. För att en toppplacering skall bli verklighet måste fler forwards kliva fram och hjälpa till med produktionen, Ridderwall och Bergfors har varit osynliga.
SAIK
I början på serien var det forwarden Lindström som ensam fick bära laget nu har han fått med sig kedjekamraterna Möller och Lindholm. Det räcker inte med en kedja för att bli mästare, för det är väl målet? När skall Holloway och Anderson vakna? Det kanske är bäst före datum? Om laget får igång en kedja till blir det toppplacering, övriga spelare gör alltid rätt för sig och dessutom en topp målvakt
HV71
Laget har inte visat upp något mästarspel så här långt, men hänger ändå på i toppen. Det är en styrka att ta poäng trots att spelet hackar lite grann. En orsak är skador på nyckelspelare och några skickliga spelare har försvunnit. Detta har gjort att lite yngre spelare har fått chansen och bröderna Brännström visade direkt att de vill vara med och konkurrera. Det är i vår man skalll vara som bäst, kan laget upprepa fjolårets formtopp vid rätt tillfälle?

Imorgon tittar vi på lagen i mittfältet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar