tisdag 14 november 2017

BRAGDGULDET

 Några spelar en undanskymd roll i andra divisioner, någon i Saud Arabien, någon i USA, en del sitter mest på bänken, några har knappt spelat i landslaget, en är alltid skadad osv. Vi har två klasspelare "Foppa" och " Granen". Den här laguppställningen imponerar inte på många landslag.

Med de här förutsättningarna skulle Sverige försöka ta sig till VM, det var bara att besegra Holland, Frankrike och Italien. Tre stormakter inom fotbollen som vi normalt bara drömmer om att besegra. Utan en klok förbundskapten och hans medhjälpare hade vi inte lyckats. De kom inte direkt till ett dukat bord, men de gav laget en chans genom att inte drömma utan hålla sig till verkligheten. Alla spelare med betoning på alla var tvungna att underkasta sig ett hårt jobb utan boll, inte roligt, men nödvändigt, plus en organisation där alla vet sina roller.

Det var inga spektakulära individuella prestationer som tog oss till VM utan lojalitet till laget. Sverige har haft bättre lag med mer finess, men inget lag som har krigat bättre. Det är det här som är härligt med lagidrott, om man saknar vissa ingredienser får man vara bättre på andra. Svenska lagframgångar har alltid byggt på organisation och lojala spelare. Vi kommer aldrig få ihop ett helt lag som är bra på allt, men förhoppningsvis blir en del spelare lite mer tekniska och rappare till VM.

En bragd är när något oväntat händer, därför skall fotbollslaget ha bragdguldet. Sjöström du får ursäkta, jag beundrar dina prestationer men du är så bra att det inte är någon sensation när du tar guld på guld.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar