onsdag 8 november 2017

SHL BOTTEN

BRYNÄS
Spelare och ledare var inte förberedda på att det skulle kunna bli en tuffare säsong efter fjolårets succé. Spelarna trodde att de kunde med lite mindre arbetsinsats ändå vinna matcher. Försvarsspelet togs inte på allvar, man hade helt enkelt glömt bort varför laget hade framgång förra säsongen. Det här är inget onormalt fenomen, är det ingen som ligger på och ständigt påpekar vad som krävs faller spelarna in i en bekvämlighets zon. Senaste tiden har Brynäs fått ordning på spelet och man ser ett visst mått av ödmjukhet. Laget kommer inte bli indraget i bottenstriden, men har en lång väg till övre halvan.
MORA
Laget hade inga förväntningar på sig när serien startade. Det har sett ut ungefär som väntat, poängen har kommit på hemmaplan. Bortalagen älskar inte att komma till den något skamfilade arenan, därför kan det även fortsättningsvis bli fler hemmasegrar. Det som är oroväckande, i vissa matcher,alldeles för dåligt försvarsspel där målen trillat in för enkelt. Förstår att laget vill leva upp till fjolårets image, fart och fläkt, men nu är det SHL och det är kanske läge till en viss anpassning om de vill spela kvar i finrummet. Det som gäller i fortsättningen är att undvika de två sista platserna.
KARLSKRONA
Förra året var kontraktet säkrat efter halva säsongen, nu ser det lite kärvare ut. Ingen större överraskning att laget är i botten, med en knackig ekonomi är det svårt att få en vassare spelartrupp. Oftast rättar laget mun efter matsäcken och försöker spela disciplinerat, det lär de hålla fast vid om de skall undvika de två sista platserna. Offensivt finns det mer att önska, ingen första kedja som producerar varje omgång, de får hoppas att laglojala spelare som Rohdin och Madsen överträffar sig själva och bjuder på fler målorgier.
RÖGLE
Kan det bli mer kaotiskt? Sportchefen och tränaren uppsagda, ett försvarsspel som liknar korpen och sist i tabellen. Det var den här säsongen Rögle skulle slippa kriga i botten, man gjorde en dyr investering när Brithen kom tillbaka och behöll stommen från förra säsongen. Troligtvis har laget och ledare överskattat truppen och inte anpassat spelet därefter. Det var målvaktsbekymmer inledningsvis, men det är inte hela sanningen. Släpper man in 5- 6 mål med jämna mellanrum är det inte enbart ett målvaktsproblem. De nya tränarna har en riktig utmaning framför sig, men det kan inte bli sämre så de har allt att vinna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar