tisdag 7 november 2017

SHL MITTEN

MALMÖ
Sedan Sylvegård blev sportchef har laget utvecklats varje år, ser ut att fortsätta även i år.  Han har jobbat med kontinuitet, vilket inte är något vanligt ord när det gälller ishockey i Malmö. Från tidigare populistiska värvningar har senaste årens nyförvärv varit mer jordnära. Det har spridits ett lugn över laget, där lagandan står i focus framför spektakulära individuella prestationer. Danska inslaget Hardt och Storm har varit lysande så här långt, när de skadade spelarna kommer tillbaka får de hjälp med produktionen. Allt pekar på en topp sex placering.
LINKÖPING
Lika ojämna som tidigare år, när det stämmer utmanar de toppen. De finns alltid med i guld snacket, men har svårt att se årets upplaga räcka hela vägen. Visst är det bra med rutin, men Persson och Mårtensson hinner inte med i svängarna. I stället för ledande spelare blir de en belastning. När även några transatlanter inte lyckades övertyga, där Linköping oftast har hittat rätt, blir lagbygget lite svajigt. Skulle tro att det är lite nytt på ingång.
LULEÅ
Är i en uppbyggnads process, har fått till defensiven och är mycket svårslagna. Tycker att laget har presterat så bra man kan med årets trupp. Det saknas lite spets, som det så vackert heter, på forwardssidan. Jag har inte glömt Cehlins fantastiska inledning, men det behövs fler. Den lille kvicke Emanuelsson är en härlig spelare som har framtiden för sig. Får ledarna runt laget bygga i lugn och ro skall de kunna vara med i toppen om några år. I år är det realistiskt med en mittenplacering.
VF
Vem kunde drömma om att laget skulle ha den här placeringen. Nu är det mycket kvar och laget har alla möjligheter att klättra till toppen, där de hör hemma om man tittar på laguppställningen. Det kommer inte att bli någon enkel resa, det kan smyga in tvivel på den egna kapaciteten. Det har under tidigare år bara rullat på, med mycket beröm och ryggdunkningar. Redan har man hört diskussioner om ändrat spelsystem, så lite frustration finns det. Det skall bli mycket spännande att följa ledare och spelare hur de tar sig mot toppen, allt annat skulle vara en sensation.
ÖREBRO
Det var bara negativa kommentarer om hockey laget innan serien började. Sportchef och tränare samlade ihop spillrorna och gick ut och chockade all expertis. Man hittade en fantastisk målvakt och satte ett stabilt grundspel. De fick betalt direkt med några segrar och självförtroendet växte. Örebro, sett till material, årets överraskning. Kan de behålla disciplin och arbetsmoral slipper de dras in i någon bottenstrid.

I morgon tittar vi på bottenskiktet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar