lördag 23 september 2017

AXELSSON ÄR ETT PROBLEM

En lördag fullspäckad med hockey. Jag lyckades i stort sett få ihop tre matcher, blev lite blädder mellan Luleå och Karlstad. SHL har inte lyckats få ihop några positiva vibbar i inledningen. Dåligt med publik, lag i kris och halvdant spel.

Matchen HV71 mot Linköping bjöd på det mesta en ishockeymatch skall innehålla. Det var intensitet, kamp och en hel del fina kombinationer. Att det här blir två lag på övre halvan står redan klart, men om det är några final kandidater får framtiden utvisa. Wikegård tyckte att Linköping såg tröttkörda ut inför sista perioden, de körde över HV71 fullständigt och vann rättvist. Det visar att det inte är så lätt att analysera när inte ens sådana orakel har en aning om vad som skall hända.

Nu var det dags för Luleå mot DIF, det blev något helt annorlunda. Såg ut som en match i mörka november, hände i stort sett ingenting förrän i slutet. Två tveksamma målvaktsingripanden gjorde att det blev två mål till slut och rättvisa skipades. Tror att bägge lagen vill spela bättre i nästa omgång.Svårt att hitta några spelare som utmärkte sig.

Kvällens höjdpunkt blev ett klassiker möte mellan FBK och VF. En fantastisk inramning med en fullsatt arena, hör inte till vanligheterna, gjorde naturligtvis att spelarna tände till lite extra. Många hade kommit för att hylla Rickard Wallin som fick sin tröja upphissad bland alla andra ikoner. Det var välförtjänt efter lång och trogen tjänst. Det som personifierad Rickard är hans sista säsong där han tog en undanskymd roll i fjärde kedjan utan att gnälla. Matchen blev helt i publikens smak mycket mål och känslor som det skall vara i ett derby.

Det var ingen taktisk match, det kunde bli lite vad som helst men det får man ha överseende med när spelarna dras med i den spektakulära inramningen. Inget av lagen kunde kombinera aggressivitet med taktisk kyla. Den största syndaren var Dick Axelsson. FBK leder med två mål när han tar en idiotisk utvisning ( 3dje) VF skjuter 5-4 och det blir nervöst. Nu har FBK tur och avgör med mål i tom bur, så Dick kommer undan dumstruten. Det här är inte första gången han saboterar för laget. Han är en duktig spelare, men tar inte ledarna tag i det här blir han en belastning för laget. FBK har något bra på gång, det skall påpekas att laget saknade fyra ordinarie spelare. Med disciplin och lagets bästa i första hand kan det bli en rolig säsong.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar