fredag 22 september 2017

CIRKUSEN ÄR I GÅNG

Vi brukar säga att lagen i SHL skall få 10-15 omgångar på sig innan en utvärdering kan göras. Det kanske gällde förr i tiden, efter två omgångar pratas det redan om att tränare skall bytas ut. Nyförvärv  får kritik innan de knappt har spelat en period. Publiksiffrorna är för dåliga, det är premiär och ändå stannar fansen hemma.

Det liknar nästan grekisk fotboll där tålamodet är en match i taget. Den här årstiden har aldrig varit publikvänlig, Leksand är undantaget spelar ingen roll vilken division eller om de spelar mitt i sommaren. Det är klart att det är viktigt att få en bra start, men alla lag kommmer att hamna i mindre bra perioder någon gång under den långa serien.

Självklart skall det finnas krav på ledare och spelare. Det kanske är så enkelt att produkten inte är tillräckligt bra. Vi har en övertro på importerna, skulle de vara tillräckligt bra spelade de i en annan liga. Vissa spelare framställs som frälsare och alla tror att en spelare kan förändra hela situationen. Klart att det finns en del spelare som sticker ut, men i det stora hela är skillnaden minimal. Det gäller att skapa ett lag, där de så kallade stjärnorna underordnar sig lagets spel idéer.

Lagen med dålig inledning kommer att vara under press och mötas av en massa frågor. Det är nu vi får se hur starka organisationerna är och om det finns något tålamod eller blir trycket från massmedia, sponsorer och fans för stort.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar