måndag 9 oktober 2017

TABELLER ? ?

Det är en livlig diskussion om det är rätt att slopa tabeller för ungdomar i våra stora lagsporter fotboll och ishockey. Tanken är att hysterin att vinna till vilket pris som helst skall försvinna och få fler ungdomar att fortsätta med sin sport.

Många tycker att man tar bort tävlingsmomentet, idrott går ut på att vinna och förlora och barn måste lära sig båda delarna. Tävlingsmomentet försvinner inte bara för att tabeller slopas. Egentligen är det helt ointressant om det finns tabeller eller inte.

Den stora anledningen till att den här diskussionen har kommit på tal är att många ungdomsledare har missuppfattat sin roll. Ungdomsidrott är utbildning, om man vinner serien och cuper är naturligtvis roligt men ganska ointressant. Det är ingen merit att vinna matcher för 10 åringar skaffa en bra målvakt och spela med de bästa hela tiden, resten sitter och tittar på.

Att det fortfarande finns ungdomsledare som inte fattar att barn utvecklas olika är skrämmande. Hur skall vi få fler  till våra lagbollsporter om deras upplevelse är att sitta på bänken.

SLUTA KONSTRUERA EN MASSA REGLER TA TAG I PROBLEMET.
UTBILDA LEDARE OCH FÖRÄLDRAR !

HV71 HAR FATTAT TA RYGG !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar