tisdag 5 september 2017

HV71 VISAR VÄGEN

Vad är det som händer i svensk ishockey ?  Först Luleås kloka synpunkter om hockeygymnasier, därefter fattar HV71 ett beslut att inga toppningar får ske i ungdomshockeyn. Alla får en chans att utvecklas till de blir 16 år.

Äntligen har en klubb fattat att barn utvecklas olika, det innebär förhoppningsvis att fler ungdomar söker sig till sporten. Nu slipper spelarna sitta längst bort på avbytarbänken när det är 10 min. kvar av matchen. Att en SHL klubb fattar detta beslut bör sprida ringar på vattnet längre ned i seriesystemet.

Det är väl att hoppas för mycket att förbundet kommer att styra upp ungdomshockeyn, Förhoppningsvis tar övriga klubbar rygg på HV71. Några föräldrar hade tagit barnen till en ny klubb, de tyckte att barnens utveckling skulle stoppas. Det visar bara att föräldrar utbildningen i ämnet ungdomsidrott måste fortsätta dag ut och dag in.

Det finns ingen som kan avgöra vilka av landets 12 åringar som kommer att bli bra hockey spelare. Det allra viktigaste är att barnen får en positiv upplevelse av sporten och fortsätter spela även i vuxen ålder. Vi behöver bredd för att skapa en topp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar