söndag 8 januari 2017

SVENSKT FIASKO ?

Nu är den populära ishockeyturneringen junior VM färdigspelad och analyserna är i full gång.
Var en semifinal tillräckligt bra eller var det fiasko? Allting beror på vilka förväntningar man har innan turneringen. Inför turneringen pratades det om alla stjärnor vi hade i SHL och Allsvenskan. Det var nya "Foppa" och Zetterberg och kommande stjärnor i NHL.

Efter alla skriverier var det klart att allmänheten såg guldet som en stor möjlighet. Med lite eftertanke är det inte svårt att vara bra i årets Allsvenska och några stjärnor i SHL har inte jag sett. Direkt en junior spelar i SHL är han en stjärna enligt sportjournalisterna, skulle han dessutom skjuta ett mål är han klar för en NHL karriär. Det skulle vara bra både för spelarna och allmänheten om vi var lite mer sansade i våra bedömningar.

Jag tycker att ledarna fick ut det mesta av årets lag, förlorade en match under ordinarie tid. Att Canada blev för svåra är ingen skam, matchen om bronset hade kunnat sluta hur som helst. Vi är bland de fyra bästa det är klart godkänt med detta lag.
MEDALJER I JUNIOR VM ÄR INTE DET VIKTIGASTE DET ÄR BÄTTRE ATT VI PRODUCERAR FLER BRA HOCKEYSPELARE.

Det allra roligaste med turneringen var att lilla Danmark spelade kvartsfinal andra året i rad. Det är en bragd utöver det vanliga, att det kommer fram någon enstaka kull händer ibland men två på raken.
Stort grattis till spelarna och coach Eller, jag tror att utvecklings chefen Green firar med ett antal Coca-Cola. Förhoppningsvis leder framgångarna till att fler danska ungdomar väljer ishockey.

Nu börjar uppladdningen inför styrkeprovet i slalombacken. JOBBA STINA!!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar