fredag 13 januari 2017

DOMARNA AVGJORDE !

Jag hoppade över matcherna på övre halvan av tabellen och koncentrerade mig på ett ångestladdat botten drama. Matchen mellan Örebro och Leksand blev lika dramatisk som man hade hoppats på.

Leksand visade ingen respekt och dominerade första perioden med ett bra passningsspel och vann man man duellerna. En rättvis ledning inför andra perioden. Nu såg det mer ut som ett bottenmöte där individuella misstagen avlöste varandra. Indianare, tappade puckar, darrigt målvaktsspel och blinda domare. I stort sett kunde vad som helst hända och målen drillade in med jämna mellanrum.

Vid ställningen 3-2 till Leksand kom en avgörande situation, en Leksands back råkade ut för en solklar hakning och ramlar, till allas förvåning fortsätter spelet och Örebro kvitterar. Naturligtvis gör domare misstag, men att fyra domare missar detta är inte försvarbart. Istället för pp till Leksand kvitterar Örebro. I Leksands och Örebros situation blir varje domslut viktiga, det här var ingen vanlig match i SHL lunken.

Om man ser till den här matchen har Leksand möjligheten att passera Örebro och slippa kvala. Örebro har större förväntningar på sig och spelar under press medan Leksand redan har överraskat hockey Sverige. Jämfört med Örebro har Leksand en liten tillstymmelse till eget spel, medan Örebro känns ganska talanglöst.

Växjö visade att de vill vara med och slåss om guldet, nyttigt för toppstriden attVF inte kan promenera hem seriesegern.