tisdag 17 januari 2017

JERRING GRÅTER I HIMLEN

Det var en av de bättre idrottsgalorna, den blev aldrig långtråkig. Underhållningen var bra och pristagarna bjöd på sig själva inte minst Lagerbäck. Det blev värdiga vinnare i alla klasser utom den mest prestige fyllda utmärkelsen Jerring priset.

Meningen med Jerring priset är inte att de som mobiliserar sina medlemmar skall vinna priset. Det fanns OS guldmedaljörer och Major vinnare att konkurrera med, ändå vinner Fredriksson. Det räcker att någon från hästsport blir nominerad så är segern klar.

Jag tycker inte att de ens skall bli nominerade av den anledningen att hästen betyder mer än ryttaren. Du är chanslös till framgång om du inte får möjlighet att sitta på en bra häst. Du måste också ha en bra sponsor som har råd att köpa in en häst av yttersta världsklass.

Varför är inte travkuskar nominerade?
Vi har tre av världens bästa travkuskar, Kilström, Adielsson och Goop. De har vunnit det mesta inom travsporten. Kilström har haft en grym säsong, så han är en lika värdig kandidat som Fredriksson.

Det är dags att börja fundera på vilka som skall bli nominerade till detta fina pris!!!

HÅKAN LOOB SLUTAR
En av Sveriges största ishockey profiler på och utanför plan lämnar FBK efter lång och trogen tjänst. Han har varit FBK:s profil och stått upp för klubben i både med och motgång. Jag har full förståelse att han vill göra något annat. Att varje år hitta nya spelare(8-10) och sitta och förhandla med agenter som tycker att de har världsspelare tar på psyket. Att förklara för styrelsen vi måste ge den här bredd spelaren 150.000 annars drar han iväg. När man dessutom själv har varit en världsspelare(den bästa spelaren jag har tränat) känns det naturligtvis svårt att sitta och förhandla med dagens spelare.  Blir spännande att se vilken eller vilka som skall ta över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar