tisdag 1 november 2016

NHL TAR ALLT

Intressant meningsutbyte mellan Nyström och Loob i Expressen. De var överens om att fortsätter den här utvecklingen, NHL tar kleti och pleti, blir det svårt att få en liga med kvalité. Det kommer saknas spelare mellan 20-28 år då spelarna är i sin bästa ålder.
Vi kan redan nu se tendenser där 16-17 åringar spelar i SHL De som är glada är 35+ som förlänger sin karriär i brist på spelare. Spelarna i SHL är naturligtvis tacksamma, de får bra betalt för det finns ingen konkurrens. Ökade spelarlöner och sämre kvalité är ingen ekvation klubbarna önskar.

Att övertyga NHL om att vi har minst lika bra utbildning i Sverige är inte lätt. De tycker det är bättre att åka buss och spela matcher. De flesta som harvar i farmaligorna blir sämre.

Varför tar NHL så många ungdomar?
Det är alldeles för billigt, om en av tio lyckas är de nöjda. Man får lika mycket betalt oavsett om spelaren heter "Foppa" eller Järnkrok. Det måste vara skillnad på beloppen till klubbarna om de värvar en stjärna eller en utfyllnads spelare.

Enda chansen att stoppa rovdriften är att det blir som i fotbollen, där äger föreningen förhandlingsrätten. Genom att utveckla spelare och sälja dyrt överlever fotbollen. Det genererar också pengar nedåt i näringskedjan.

DET MÅSTE INFÖRAS ÖVERGÅNGSPENGAR INOM ISHOCKEY DET GÄLLER SVENSK ISHOCKEY OCKSÅ. DET MÅSTE LÖNA SIG FÖR KLUBBARNA ATT UTVECKLA BRA SPELARE HUR SKALL DE MINDRE KLUBBARNA ÖVERLEVA OM DE INTE FÅR SKÄLIGT BETALT FÖR SINA TALANGER ??

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar