tisdag 16 augusti 2016

HUR KAN DET VARA MÖJLIGT ?

Efter gruppspelet kunde ingen drömma om att Sveriges fotbollsdamer skulle spela final i OS. I gruppspelet försökte Sverige spela konstruktiv fotboll, men det visade sig ganska snabbt att tekniken och passningsskickligheten inte fanns där. Konstigt att förbundskaptenen inte kände sitt material bättre efter alla år. Bättre sent än aldrig och när det blev kvartsfinal rättade Pia mun efter matsäcken.

Nu styrde hon upp försvarsspelet och alla spelare var tvungna att underordna sig taktiken. Det var Sveriges enda chans att överleva. Trots underlägsenhet i teknik och passningsspel  spelar Sverige final. Det visar att idrotten inte alltid är logisk, men det går inte att gnälla på motståndarnas sätt att spela. Alla sätt är bra om det leder till segrar.

Om Sverige möter USA och Brasilien tio gånger så vinner man en och det var i OS. Det gäller att vara bäst i vinna eller försvinna matcher och ta chansen när den dyker upp. Att vinna två sraffsparksläggningar är imponerande och visar på att de kan hantera nerviga situationer. Lag hamnar ibland i den så kallade bubblan och där är Sverige just nu, skulle inte bli förvånad om det blir guld.

Trots alla framgångar vidhåller jag att svensk damfotboll har mycket att jobba med. Den individuella tekniken måste bli mycket bättre, snabbheten och passningsspelet. Förhoppningsvis leder framgångarna i OS till att många ungdomar blir stimulerade och vill satsa på fotboll.

ALLA SÄTT ÄR BRA UTOM DE DÅLIGA ! !



1 kommentar: