onsdag 3 augusti 2016

ÄR PELLE OLSSON PROBLEMET ?

DIF var i en mycket svår situation för några år sedan, dåliga sportsliga förutsättningar och en usel ekonomi. Då gäller det att hitta en tränare som med små medel ändå kan skapa bra resultat. Valet föll på kloke Pelle Olsson och mycket riktigt klarade han av att få laget att prestera och alla var nöjda.

Klubben var så imponerad att de för sju veckor sedan förlängde hans kontrakt med två år. Det var långsiktighet och tålamod som var nyckelorden. Trots skador och försäljning av nyckelspelare drömde alla om en topplacering för DIF. Under tiden Pelle har varit tränare har rotationen på spelare varit omfattande, endast två ordinarie spelare kvar sedan hans första säsong.

Det är klart att årets resultat är lite sämre än väntat, men det innebär inte att Pelle har blivit en sämre tränare på sju veckor. När fansen börjar skrika att tränaren skall sparkas får ledarna kalla fötter och räddar sitt eget skinn istället för att rannsaka sig själva. Det måste vara inkompetenta ledare som ena stunden förlänger tränarens kontrakt för att i nästa stund sparka honom.

Det här är inget nytt i dagens idrott, trots att materialet inte finns drömmer klubbarna om topplaceringar och låter känslorna styra.

PELLE DU KAN GÅ RAKRYGGAD OCH HAR INGENTING ATT SKÄMMAS FÖR!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar