söndag 15 december 2013

SVENSK ISHOCKEYS FRAMTID

Nu har SHL försökt att göra ett förtydligande av sitt utspel, som mottogs med ett stort missnöje i hela hockey Sverige. Grundtanken med ideerna är att unga spelare skall stanna längre och fler spelare skall avsluta sina karriärer i SHL.

Vad har det med stängd liga och wild cards att göra?

NHL plockar våra talanger för att det är billigt man tar alla som är lovande, blir en bra är man nöjd. Ingen ung spelare tackar nej till ett NHL kontrakt, oavsett hur SHL ser ut. Enda möjligheten att få stopp på utvandringen är större övergångssummor, som gör att NHL klubbarna måste tänka till. De äldre spelarna avslutar redan sina karriärer i SHL

Det är inte synd om SHL klubbarna, idag kan de plocka allsvenska spelare gratis och får en andra chans att överleva. Normalt skulle sista laget ramla ur direkt. Det skulle inte vara roligt att se samma lag år ut och år in. Växjö, Örebro och Leksand har varit fräscha nytillskott.

De här förslagen hade aldrig kommit på tal om inte etablerade lag som HV71, FBK och Linköping varit indragna i bottenstriden. Övriga hockey Sverige skall inte behöva lida för att HV71 inte kan bygga lag (pengar saknas inte), lära spelarna disciplin och ett bra försvarsspel. Eller att FBK misslyckats med alla nyförvärv och att Linköping är beroende av en femma.

Det gäller att ha bra sponsorer, kunna bygga lag, lägga pengar på rätt spelare, bra organisation både på och utanför plan, bra ungdoms och junior verksamhet och skapa ett klimat där publiken stöttar i med och motgång, se Leksand och Hammarby fotboll.

Att ha åsikter som passar den position man har för tillfället, har varit signifikativt för ishockeyn de senaste 10 åren. Istället för att se till helheten. Svensk ishockey har levt  på att det har spelats på många ställen, små som stora, detta har genererat spelare till eliten. Det är bredden som skall stimuleras, för det stora problemet är att det finns för få spelare.

SKULLE DET HÄR IDIOTISKA FÖRSLAGET FÖRVERKLIGAS KOMMER SVENSK HOCKEY SAKTA MEN SÄKERT TAPPA SIN POSITION I HOCKEYVÄRLDEN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar