måndag 23 december 2013

OS-PLATSER

Det har spekuleras mycket om det finns några spelare från SHL som kan vara aktuella för OS truppen. Nu skulle Lundkvist, Persson och Eriksson upp till bevis i Channel one cup. De är tänkta till att vara ett defensivt alternativ och ta några byten här och där. De spelade varken bättre eller sämre än i tidigare turneringar. De är helt enkelt inte bättre än de visade i den här turneringen. Synd om Eriksson som fick spela i den här kedjan, han har potential för att lyckas i bättre omgivning.

Alla pratar  om hur bra Lundkvist och Persson är i defensiven, beror det på att de aldrig skjuter mål? Om man granskar de här spelarna lite närmare, så kan jag inte komma på några internationella kvaliteter, mer än att de är bra att teka. De har inte intensiteten, saknar smartheten, åker mest och jagar pucken och spelet i egen zon räcker inte till. De är hyggliga SHL spelare inget mer och kommer få svårt att kvalificera sig för VM.

Junior kronorna ser ruggigt starka ut, två imponerande segrar mot USA och Canada ger förhoppningar om ett intressant VM.

European Trophy har haft sitt slutspel, där Europas bästa klubblag skulle göra upp om segern(inga KHL lag) . Samtidigt spelade junior kronorna förberedande matcher inför VM och À- landslaget spelade matcher i Ryssland. Flera lag kunde inte ställa upp med ordinarie manskap. Det här blir som vilken vänskapsturnering som helst. Det här med samordning har aldrig varit ishockeyns styrka.

Mellan skinksmörgåsarna och sillen får vi njuta av junior kronornas spännande framfart mot VM- guldet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar