fredag 13 december 2013

SHL PLANERNA

De lag som finns i en stor stad och har en fin arena skall automatiskt tillhöra SHL. Kvalserien skall slopas. Detta är några förslag i nya SHL planerna. Det är så idiotiskt så man tror att förslaget kommer från moderata ungdomsförbundet. Det är en självklarhet att serietillhörigheten skall avgöras på sportsliga grunder. Vilka kriterier skall gälla för storlek på arena och stad? Om vissa storstäder har fantastisk publik och ekonomiska resurser är det bara att ta sig upp i högsta serien och sluta gnälla. Det kan inte vara förbjudet att göra ett bra jobb i en liten mindre stad. Det här är diskriminering.

Kvalserien är både spännande och publikdragande. SHL lagen kan inte ha både livrem och hängslen. Det blir för nervöst för SHL lagen, är oftast en motivering för att slopa kvalserien. Elitidrott är nervöst, därför tjänar spelarna bra med pengar. Om vi får en i stort sett stängd liga, hur intressant är det att se matcher som inte gäller någonting?

Om de här förslagen skulle gå igenom kommer svensk ishockey att tappa bredden, utan bredd ingen topp. Fler lag än några utvalda måste få ha drömmar och försöka ta sig upp i hierarkin. Utöka SHL till 16 lag, PÅ SPORTSLIGA GRUNDER,då breddar man ishockeyn och kanske till och med de så kallade storklubbarna får vara med och leka. Om nu det här förslaget skulle vara bra, varför har man inte stängda ligor i fotbollen? Manchester U kan ramla ur Premier League.

LÅT HELA ISHOCKEY SVERIGE LEVA OCH DRÖMMA


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar