onsdag 13 november 2013

TACKLINGAR

ÄR DET FÖRBJUDET ATT TACKLA I SHL?

Ännu en gång är diskussionen om farliga tacklingar på tapeten. Jag vill påpeka att det inte är lätt för domarna att göra bedömningen om tacklingen är regelvidrig eller okej. Nu känns det som, direkt en spelare blir liggande på isen bedöms tacklingen som farlig. Tacklingar på öppen is är sällsynta i dagens ishockey, därför blir det stor uppståndelse när någon sätter in en riktig "propp" och spelaren blir liggande. Puckföraren måste förstå att han är tacklingsbar och sluta att titta på pucken. De skickliga spelarna med lite split blir aldrig våldsamt tacklade. Försvinner tacklingsmomentet blir ishockeyn  inte lika intressant för publiken.

ISHOCKEY ÄR EN BOLLSPORT MED KAMPMOMENT

VÄXJÖ-BRYNÄS
Växjö dominerade matchen, men Brynäs gjorde psykologiska mål på de få målchanser de skapade. Trots underläge jobbade Växjö ihop en mycket välförtjänt poäng. Det känns som att Växjö har något bra på gång. Det finns kvalite' i årets lag. När de börjar producera i PP och de så kallade målskyttarna blir lite hetare, kan det bli en topplacering. Den skicklige Brynäs backen Gundersen är inget lejon i defensiven, men han hade ingen lätt uppgift ihop med den virriga kollegan Persson. När Persson bänkades blev försvarsspelet bättre. Den evigt unge " Honken" räddade två sköna poäng till Brynäs

De stora drakarna FBK och HV71 har fortfarande problem att hitta ett vinnande koncept. Nu börjar ännu ett tippat topplag närma sig bottenregionen. Linköping har skjutit lika många mål som serieledarna SAIK, men ligger i botten när det gäller antalet insläppta mål. Det är inget fel att spela rolig och underhållande ishockey, men det är kanske dags att styra upp försvarsspelet innan paniken bryter ut.
Örebro har 9 raka utan trepoängare och i nästa omgång väntar SAIK borta. Nu är goda råd dyrbara.

VIK- HOCKEY
VIK gjorde en storsatsning inför årets säsong och värvade sex transatlanter. Målsättningen är att ta steget upp till SHL. Målvakten Fransson har varit lysande och räddat många poäng till laget. VIK har skjutit 37 mål på 19 matcher, det är bara Troja som är sämre. Transatlanter värvas för att skjuta mål, inte för att bredda truppen. Det är självklart att ett missnöje har ventilerats bland supportrarna. Det som är förvånande är att ledningen i VIK verkar helt oförstående till dessa missnöjesyttringar. Det är elitidrott och då fungerar det på det här sättet.Fortsätter Fransson spela på samma höga nivå och transatlanterna börjar hitta målet, kan det trots allt bli en rolig vår.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar