lördag 2 november 2013

FÖRVANDLING

När man ser MODO spela ishockey idag jämfört med de 10 inledande omgångarna tror man det är ett nytt lag. Från att ha fladdrat omkring lite överallt är försvarsspelet väldigt strukturerat. Aggressiviteten i egen zon gör det svårt för motståndarna att skapa målchanser. När de vinner puck har puckförare många alternativ och det går fort genom mittzon. De unga målvakterna fortsätter att spela på en hög nivå, vilket ger en stor trygghet till hela laget. MODO vill vara med och leka i toppen, med övriga norrlandslag. Tre norrlandslag i toppen på SHL, när hände det senast?

LEKSAND-FRÖLUNDA
Frölunda hade mycket puck och dominerade matchbilden. Leksand kämpade och försökte freda sitt mål med alla medel. Till slut segrade Leksand med 2-1 efter straffar. Efter matchen var Roger Rönnberg besviken på Leksands sätt att spela.
"Det kan inte vara roligt att spela i egen zon en hel match. Jag skulle aldrig kunna säga till mina spelare att spela så defensivt"
Finns det någon oskriven lag hur man skall spela? Är det inte bättre att försöka fokusera på sitt eget lag? Om nu Frölunda är så bra varför vinner de inte med 5-0?
Det här snacket visar bara på frustration och ett omoget ledarskap.

Leksand är nykomlingar och har som mål att klara nytt kontrakt och har rättat mun efter matsäcken. Ledarteamet har inte gått i fällan och lyssnat på omgivningens tjat om rolig ishockey. De har verkligen förstått vad som krävs för att klara målsättningen.

DET GÅR UT PÅ ATT VINNA ISHOCKEYMATCHER HUR DET GÅR TILL HAR INGEN BETYDELSE !!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar