söndag 15 oktober 2023

TYVÄRR OSKARSHAMN

 Oskarshamn har charmat svensk ishockey i flera år och sportchefen har varit fenomenal att hitta bra nyförvärv. De har ständigt varit nederlagstippade men överraskat expertisen. Det är inte lätt att träffa rätt varje år med nyrekryteringar i och med att de bästa försvinner och man får börja om. Årets upplaga saknar både stabila backar och forwards det känns spretigt och vekt.

Laget har hamnat i en omöjlig situation med endast två poäng, det blir en jobbig vinter och det är bara att rikta in sig på kvalspel till våren. Inte lätt att hålla uppe motivationen och komma väl förberedda till sista livlinan.

Ett annat krislag är HV71 som har helt andra resurser än Oskarshamn. De har ändå lyckats med konststycket att ha en trupp med energispelare som är taktiskt befriade. Om man inte kan spela klokt på en fyramålsledning ledning blir det svårt. Den orutinerade tränartrojkan lever farligt, det är nog dags att ta till lite större bokstäver så att småstjärnorna rättar in sig i ledet.🥅👊🏻


5 kommentarer:

  1. Om man jämför Oskarshamn med lagen i Hockeyallsvenskan, vilka lag/organisationer ligger i fas med shl att från början ha en ärlig chans att därifrån dom är idag kunna etablera sig i shl på ett långsiktigt vis i stort sett från början?

    SvaraRadera
  2. Jag tror att Brynäs har bäst möjligheter att etablera sig i SHL

    SvaraRadera
  3. Hej Per. Trevligt och intressant att läsa dina inlägg.
    Oskarshamn har en stark grupp som spelar för varann.
    Det är inget topplag i SHL men kommer framöver ta poäng precis som också BIK Karlskoga i hockeyallsvenskan.
    Intressant att ta del av dina taktiska resonemang, erfarenheter Du tagit med Dig från din tid i Danmark.Man spelar efter sina resurser. Ibland går det lite för fort att spela den offensiva hockey man vill spela på bekostnad av passningar och mottagning. Ha det gott och god fortsättning.

    SvaraRadera
  4. Ovanstående från ”Tjatte”

    SvaraRadera