måndag 1 maj 2023

MODO ÄR TILLBAKA

 Efter många tunga år i Hockeyallsvenskan lyckades MODO ta sig tillbaka till finrummet. Det blev en väldigt dramatisk final där dalar och toppar avlöste varandra. Det var omöjligt att tippa vilket lag som skulle klara trycket. När det bara fanns en livlina kvar fick MODO ihop helheten, det kändes helt plötsligt lite stabilare. Dessutom måste man ha lite flyt med avgörande moment, som när backen Ingman kastar iväg en backhand som går en centimeter framför en DIF klubba. Istället för friläge för DIF skjuter MODO 2-0

Det som fällde avgörande var att MODO hade en bredare trupp, medan DIF hade fler hål i laget och fick slita på färre spelare. Det interessanta var att de spelare som har varit med från början gjorde fantastiska prestationer i slutspelet. De som värvades in senare breddade bara laget och hade ingen avgörande betydelse för utgången. På två år har Gradin och Karlin lyckats bygga ett lag som var moget att ta klivet till SHL, det är imponerande.

Nu börjar det svåra jobbet att skapa ett lag för SHL, tyvärr blir det många av dagens spelare som inte får följa med på nästa resa. För att inte resan skall bli ettårig krävs det nog 7-8 bra förstärkningar. Alla tyckte att HV71 hade ett lag för övre halvan istället fick de slåss i botten. Det är en enorm skillnad på Hockeyallsvenskan och SHL Det gäller att Gradin har fingertoppskänsla i och för sig har han redan visat det.

I dag vaknar hela Ö-vik med ett leende på läpparna, fansen är verkligen värda den här framgången vilken inramning de har skapat. Nu kommer det att pratas ishockey hela sommaren ingen kommer undan.

GRATTIS MODO 🥅🥇😀👍

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar