tisdag 30 maj 2023

SUMMERING HOCKEY VM

 Tyvärr kunde jag inte se semi och final jag var i Dortmund för att se laget bli tyska mästare. Nu blev det inte så men det var en upplevelse som man tar med sig hela livet. 82000 åskådare varav 25000 ståplats och alla klädda i gult vilken inramning. Den som älskar idrott rekommenderar jag ett besök, det är nämligen samma atmosfär varje match.

Det blev stora överraskningar i årets VM Tyskland tvåa och Lettland trea det säger kanske lite om kvaliteten på årets turnering utan att förringa dessa två lag som fick ut max av sina spelare. Finland höll fast vid sina gamla spelare och kryddade med lite bra NHL spelare, det höll inte den här gånge alldeles för tröga får bygga nytt. USA och Schweiz var lysande i gruppspelet men vek ned sig när det blev allvar. Canada visade ännu en gång en förmåga att göra mål när matcherna står och väger, rättvisa segrare.

Det har redan sagts och skrivits mycket om Sveriges insats och det är klart att en förlust mot Lettland är inte godkänt. Sverige hade ett stabilt spel genom hela turneringen, men det syntes redan i gruppspelet att det saknades topp spelare som kunde förändra matchbilden och skjuta viktiga mål. NHL spelarna var som väntat i stort sett bara utfyllnad, de flesta har en övertro bara för att de kommer från NHL där har de en undanskymd roll. Det här snacket om att spelarna inte gjorde rätt för sig är bara strunt de var inte bättre.

Utan några förstärkningar av våra bästa spelare ser det ut ungefär så här och varför de inte kommer till VM finns det säkert hundra förklaringar. Den enkla anledningen är kanske att VM inte längre är så interessant. Det är dags att sluta drömma om att få se ett riktigt VM.

ÅK TILL DORTMUND DU BLIR INTE BESVIKEN!⚽️😀


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar