fredag 12 maj 2023

KAN DET KALLAS VM?

 Idag startar hockey VM och precis som vanligt finns det en massa förklaringar varför inte spelare kan ställa upp, gäller alla nationer som har spelare i NHL Den enkla anledningen är att de allra flesta spelarna inte är intresserade, de tycker att VM inte har någon status som det ser ut idag.

Så länge NHL inte är intresserade att bjuda hockeypubliken på ett riktigt VM kommer det även i fortsättningen att vara en andrahands sortering som får representera sina länder. Det spelar ingen roll hur experter och journalister försöker hitta stjärnor i respektive lag, det är inget riktigt VM.

Förstår att det är bra med pengar att spela VM varje år, men skulle inte intresset öka om det var mer sällan jfr fotboll och handboll? Tänk om man skulle spela fotboll i England och Spanien medan fotbolls VM pågick. Fotbollen spelas över hela världen, men de kan ändå enas om spelreglerna när det gäller stora turneringarna. 

Om inget händer inom hockeyn kommer statusen på VM att försvinna helt. Låt oss hoppas att hockey älskarna slår sina kloka ihop och att vi i framtiden kan få se de bästa spelarna göra upp i ett riktigt VM.🥅🥇👊🏻

3 kommentarer:

  1. Håller med, det räcker med VM vart annat år. Ta till Dig de positiva omdömen om Danmark som spelar efter sina resurser. Dina spelideer🙋‍♂️👍

    SvaraRadera
  2. Hälsning från Tjatte

    SvaraRadera
  3. Svar på din fråga: NEJ

    SvaraRadera