tisdag 25 april 2023

VÄXJÖ MÄSTARE

 Att vinna ett mästerskap kan vara nog svårt, men att vinna fyra på kort tid är suveränt. Att år ut och år in hänga kvar i toppen kräver en enorm noggrannhet när spelare och ledarstab skall sättas på plats. Sportchefen Evertsson måste ha fingertopps känsla när han lyckas få ihop det på en svår marknad.

Signifikativt för VÄXJÖ är att bygget börjar bakifrån, där lägger man de stora pengarna, målvakt och backar. Det visade sig i årets slutspel inget annat lag var i närheten att kunna utmana på de positionerna. Forwards är inte lika respektingivande, men det förstår tränarna och därför spelar de kontrollerat och tar det som bjuds. Skulle laget spela som SAIK skulle laget inte bli mästare. Om det är rolig eller tråkig ishockey siar experterna om. Det viktigaste måste trots allt vara att anpassa spelet efter materialet och det gör VÄXJÖ på ett suveränt sätt.

l många matcher känns det som VÄXJÖ inte är med, motståndarna har mycket puck och skapar lite halvchanser men det blir ingen panik man reder ut stormen och plötsligt leder laget med1-0. Laget har ett tålamod som gör motståndarna irriterade och tappar koncentrationen. Övriga SHL lag får göra ett nytt försök nästa säsong att besegra giganterna.

GRATTIS !👍🎉🥇

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar