tisdag 18 april 2023

GRATTIS VÄXJÖ

 Jag har svårt att se hur SAIK skall kunna vända på den här matchserien. VÄXJÖ får kritik för att de spelar tråkig ishockey, så låter det alltid när motståndaren gör det svårt för andra laget. Är det meningen att VÄXJÖ skall ge motståndaren ytor så att de kan få målchanser? Det är så enkelt att SAIK spelarna är inte tillräckligt skickliga, de har några spelare som kan slå sin motståndare men det räcker inte.

VÄXJÖ är inte sämre än sina motståndare i spelet med puck, det kanske inte går lika fort men de sätter sina passningar på bladet. Den stora skillnaden är backarna, Pudas är ensam i SAIK medan VÄXJÖ har sex backar som är bra med puck och klarar av defensiven. Jag är imponerad av Lukas Bengtsson det måste vara en VM spelare.

I kväll får vi se om DIF kan koncentrera sig på spelet eller om hela domarkåren är en motståndare. Efter en längre vila bör MODO vara ett snäpp bättre med en match i kroppen. Precis som inom travet behövs det ett lopp i kroppen innan formen sitter.🥅👍

2 kommentarer:

  1. Jag håller med dig när det gäller Växjö. Titta på alla resultat i slutspelet, bara 1-0, 1-1 eller 2-1 i de flesta matcherna vid full tid. Jättetråkigt då alla utom målvakter och tränare tycker det är bra. Devisen är tydlig, att släppa in ett mål mindre än motståndare istället för att göra ett mål mer än motståndaren dvs ett helt annan mainset. Ett annat förslag är att bredda målburen med 10 cm på varje sida och 10 cm högre.Har själv börjat tröttnat på målfattiga hockeymatcher och räcker med att ha koll på livescore eftersom det blir så få mål som de flesta vill se.

    SvaraRadera
  2. Tyvärr är det en grå massa bland forwards som inte klarar av att skapa målchanser därför ser det ut som det gör.

    SvaraRadera